Specification by Example - erfaringer og teori

Fakta
Hvor
Ative, Flæsketorvet 68, 1. - 1711 Kbh V
Hvornår
01. mar 2012
Tidspunkt
00:00 - 00:00
Underviser
Ask Just Jensen, Martin Gildenpfennig & Martin Nørskov Jensen
Sprog
Dansk
Pris
Gratis (kræver tilmelding)

Case: Fra user stories til kørende software

v/ Martin Gildenpfennig, Ative og Ask Just Jensen, DSB IT

User stories er vidt udbredt til definition af krav i agile projekter. Enkle at forstå og baseret på det agile grundprincip om dialog og samarbejde. Imidlertid oplever mange at de i praksis er svære at arbejde med.
DSB IT valgte for to år siden at anvende User Stories og Specification by Example for at sikre kvaliteten i et stort, strategisk udviklingsprojekt. Resultatet var klare krav og en fuldautomatisk accept test suite, hvor der ikke har været brug for den lange fejlretningsfase, projekter ofte slutter med.


I foredraget fortæller vi om nøglen til at få det til at fungere:

  • Hvordan undgår man misforståelser om omfanget af en user story
  • Hvordan udvikler man et fælles forum mellem forretning, udviklere og testere, som kan danne grundlag for et effektivt samarbejde om krav og test
  • Hvordan bevarer man overblik og konsistens i kravgrundlaget efterhånden som det vokser

 

SpecFlow demo

/v Martin Nørskov Jensen

Det sagdes engang at der findes flere BDD-frameworks end folk der bruger dem. Dette er ikke længere tilfældet, og denne præsentation vil gennemgå et af de frameworks, der har vundet stor udbredelse, dels pga. understøttelse af det populære specifikationssprog Gherkin og dels pga. den gode Visual Studio-integration.


Vi vil starte fra bunden med hvordan man skriver sin første specifikation, og derfra gennemgå de forskellige features der gør det nemt at skrive elegante sæt af specifikationer af komplekse krav og med et højt niveau af kode-genbrug.